marți, 15 august 2017

Florei 15-16.07.2017

Florei înseamnă, printre altele, vechiul refugiu, construit în 1979 și răpus de foc. Un mic articol puteți găsi aici. Asociația ”Om pe munte” a reconstruit/refăcut refugiul Strunga și acum lucrează la reconstrucția refugiului/casei de adăpost Florei ca o ”școală de munte”. Ca voluntar ajut la ceva în beneficiul muntelui și al celor ce îl iubesc. 

Așa că ne întâlnim în fața muzeului cinegetic din Posada și, cu unelte și cele necesare (cort, saci de dormit, mâncare pentru două zile etc) pornim în sus pe drumul cunoscut pe la fostul bazin de apă/piscină a palatului Bibescu, pe lângă cabana particulară și apoi pe marcajul BR până în șaua Florei. 

Montăm tabăra (câțiva colegi sunt de aseară aici), mâncăm și printre reprizele de ploaie săpăm șanțurile necesare fundației noii case de adăpost. Merge surprinzător de bine și până seara avem treaba făcută. Sunt toate autorizațiile necesare pentru construcție, nu vă faceți griji :D! Seara, după masă, duc cu Sergiu sacul cu mâncare mai sus de șa, într-un copac, admirăm lunga vale a Prahovei spre câmpie și mai stăm la foc la tot felul de povești interesante. 

A doua zi ploaia abia ne lasă câteva ore și ceva să strângem corturile și să coborâm la vale la mașini. Oricum suntem bucuroși de ce am făcut și sperăm să revenim cât mai repede să continuăm. Următoarea etapă va fi să urcăm materialele necesare în șaua Florei, cât de repede posbil...















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu