miercuri, 9 septembrie 2015

Folk you 4.09.2015

În drum spre festivalul de muzică folk Florian Pittiș surprind câteva cadre cu simboluri pe care cred că nu le observasem înainte, asist la cântecele celor de la Folk Frate și surprind două expoziții pe gardul Palatului Regal. Cât stau în piață observ un personaj în trecere printre puținii spectatori, Grigore Leșe, pe care îl surprind cu gândul în altă parte... (sau poate sictirit de stilul de muzică de aici)





Una din expoziții face parte din colaborarea revistei Esquire cu festivalul George Enescu și cuprinde chipurile câtorva muzicieni de marcă din România. Îmi permit să dau câva citate menționând încă o dată că expoziția aparține revistei Esquire (nu că aș fi cumpărat vreodată revista :D).

”Așează-te relaxat pe scaun și ascultă, poate îți spune ceva muzica aia. Poate să aibă mici imperfecțiuni sau nu, poate să fie redată perfect și să nu spună absolut nimic, să fie rece ca lingura, nu știi niciodată” (Tiberiu Soare, dirijor)

”Orgoliul nu merge mână în mână cu arta. Inspirația nu vine decât pe suflet curat, ca într-un lan de grâu unde vântul aruncă doi-trei maci.” (Johnny Răducanu, pianist, compozitor)

”Muzica este extraordinară, medicamentu lcare îți face bine.” (Christian Badea, dirijor)

”Muzica are acest dar: sa-ți deschidă puțin ochii a ceea ce contează cu adevărat” (Alexandru Tomescu, violonist)

Chiar cât stau lângă poze ascultând alte vreo două melodii folk, văd cum imaginile și textele opresc  pe unul-altul...


A doua expoziție se numește ”Fragmente de memorie” și cuprinde imagini din sălile restaurate ale Palatului Regal (inclusiv imagini din timpul loviturii de stat din 1989). De n-ar fi 20 de lei intrarea și 100 de lei taxa foto, poate aș merge și eu o dată în cele trei săli vizitabile în al treilea week-end din lună...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu