marți, 15 octombrie 2013

Herbalife Ciucaș Trail 14.09.2013

Voluntari la Herbalife Ciucaş Trail 14+15.09.2013



Participanţi: Ilinca Alexandrescu, Cezar Partheniu

În acest we (mai bine zis începând de vineri seară la înscrieri) am fost voluntar la Herbalife Ciucaş Trail cu Ilinca. De vineri seara ne înţelegem cu organizatorii (cu Georgiana Popa mă ştiu de vreo 10 ani) pentru transport. Ajungem la timp ca să intrăm direct în pâine la înscrieri. Întâlnesc ceva prieteni pe aici printre care e şi Geta Oltean care ne îmbrăţişează cu mare drag când ne vedem. Şi mă bucură revederea cu concurenţi care mă recunosc de la Maratonul nostru! După miezul nopţii când se mai linşteşte treaba ne culcăm în sala de sport unde au loc toate activităţile legate de concurs.  

Ziua 1 - sâmbătă 14.09.2013

Voluntarii care au posturi în Grohotiş (chiar dacă principalul masiv este Ciucaşul, Grohotişul şi culmea Telejenel fac parte din traseul de ultra-maraton) sunt transportaţi cu ATV-uri sau cu maşini de teren în punctele de control şi de hidratare. Eu îi spusesem lui Geo că vreau să merg în punctul cel mai greu şi mi s-a repartizat vârful Grohotiş! Au fost altele şi mai grele, dar ceva mai accesibile din basecamp! La 10.45 suntem lăsaţi aproape de vârf şi mai urcăm 10 minute pe un început de vânt. Avem timp să montăm cortul până apare primul concurent! Sarcina noastră aici este hidratarea concurenţilor care au nevoie de apă (sunt 43 de kilometri alergaţi până aici!) şi indicarea direcţiei în continuare. Vremea a fost capricioasă (la un moment dat se punea problema opririi cursei!): ceaţă, ploaie, măzăriche, curcubeu după toată povestea furtunii. Ultimul concurent a "beneficiat" de unul din cele mai frumoase curcubee văzute pe Munte. La 17.00 noi ne încheiem treaba şi coborâm cu alţi doi voluntari care stătuseră şi ei în cort pe vârful Ulita. Coborâm din vârful Ulita spre est pe muchia care ne duce spre valea Carpenului. Din vârf ţinem linia muchiei până la limita pădurii şi încercăm fără succes o pătrundere în pădurea din stânga noastră. Colegii sunt speriaţi că nu ştiu pe unde sunt şi unul din ei (radioamator) încearcă să se conecteze prin telefon la internet şi GPS. Scot GPS-ul şi coborâm pe drumul forestier format până într-un fir de apă unde e un vagon de muncitori. De aici în dreapta (sud) ajungem după 800 de metri în valea Carpenului şi de aici spre vest ieşim spre DN1A. Puţin înainte de ieşirea la asfalt ne întâlnim cu altă echipă de voluntari aflată mai aproape de baraj. Seara la premiere (semi-maraton şi maraton) ne potolim foamea cu nişte paste foarte gustoase pregătite de organizatori. Felicitări primului concurent de la ultra-maraton care a terminat cei 105 km în doar 14 ore şi 45 de minute! Singura fată care a terminat ultra-maratonul în mai puţin de 24 de ore (timpul limită) e Georgiana Popa! De data asta punem cortul undeva aproape de miezul nopţii lângă sala de sport. Sunt supărat că mi s-a rupt un băţ de la cort şi ne descurcăm cu ce avem!

Ziua 2 - duminică 15.09.2013

Duminică cu vechii prieteni Gabi (Gabriela) Munteanu (fostă Murgilaş) şi Ioan Munteanu urcăm cu maşina până la Muntele Roşu. E o ieşire de pensionari în care nu am făcut altceva decât să respirăm Munte pentru câteva ore şi să mâncăm la Silva printre amintiri, râsete şi povestiri. În echipă de patru venim până în Bucureşti şi Ioan ne duce pe fiecare acasă. Mulţumiri Buburuzei şi colegilor pentru plimbare ;)!

Felicitări colegilor din CAR U Cluj pentru rezultatele de la HTC şi tuturor concurenţilor. Nu uitaţi un lucru important: concuraţi în primul rând cu şi pntru voi! Clasamentele sunt făcute doar ca să vă ajute să vă auto-depăşiţi! Felicitări organizatorilor, nu e deloc uşor să organizezi ceva de asemenea anvergură şi să iasă totul bine1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu