luni, 12 septembrie 2011

Plimbare prin Ålesund 12.08.2011

Ålesund este un orasel de pe coasta vestica a Norvegiei. Are putin sub 40.000 de locuitori si ocupatiile principale sunt industria pestelui si turismul. In ceea ce priveste pestele, orasul este unul din porturile principale in care se prelucreaza pestele. Sunt peste zece fabrici de prelucrare si conservare a pestelui imprastiate pe insulele care formeaza orasul. In general munca in domeniul acesta este destul de grea si ca urmare veniturile sunt pe masura. In ceea ce priveste turismul, desi Ålesund nu este prea mare, accesul facil la rutele de ferry fac ca dezvoltarea hoteliera sa fie destul de mare. Majoritatea lanturilor hoteliere globale au aici cate un hotel si de multe ori sunt pline. Zona centrala este plina de mici restaurante si magazine de suveniruri care incanta turistii la fiecare pas. In Ålesund este unul dintre cele mai mari acvarii din Europa. Daca vreodata ajungeti in Ålesund, faceti-va timp cateva ore sa vedeti acvariul! Fiecare loc panoramic este explorat la maxim si ca urmare veti vedea, chiar si in pozele de mai jos, un astfel de loc din cel mai inalt loc al insulei Aspøya. Veti vedea si insula Hessa despre care voi povesti putin mai tarziu, biserica din Ålesund cu o intreaga istorie (de doar 150 si ceva de ani) s.a.
Sa nu uitam ca plimbarea asta am facut-o dupa ce am terminat de cautat cu Maya, colega de la scoala DRH si prietena de incredere, ceva locuri de munca prin centru. De retinut ca dupa ora 15.00 nu mai gasesti pe nimeni de la resurse umane la nici o firma (evident cu exceptia hotelurilor) si deci nu iti ramane altceva decat sa explorezi zona.
 Masini acvatice

 Parcul din Aspoya
 Vedere spre Alpi
 Spre Fjellstua si insula Nørvøya

Fjellstua este unul din locurile de belvedere ale Ålesundului si pana la restaurantul din varf se urca din Parcul orasului 418 de trepte. Se urca pe muntele Aksla pana la cca 100 de metri deasupra marii. Am facut la un moment dat o plimbare solo pe aceste scarii, dar a plouat si nici nu am avut aparatul foto la mine. In acea explorare am descoperit si m-am plimbat prin cateva buncare germane din apropierea restaurantului Fjellstua.

 Panorama de pe Aspøya

 Biserica din Ålesund (initial a fost din lemn si dupa incendiul din 1904 care a distrus tot orasul, biserica a fost reconstruita in piatra)
 Miau!!!
Paznicul portului local

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu