vineri, 9 iulie 2010

Frankfurt 19.06.2010

Frankfurt 19.06.2010

Ultima zi in Norvegia! De fapt intre Norvegia si Romania am facut o mica escala in Europa la Frankfurt. Mi-e dat sa vad ultimele peisaje norvegiene (pe moment) de la cateva mii de metri altitudine pana sa ajungem deasupra apelor Marii Nordului. In doar cateva ore am admirat splendoarea naturii in puful pernelor de apa naturale. De mentionat o surpriza placuta: printr-o alegere aleatoare am primit loc la First Class in loc de locul obisnuit. Din primele scaune ale avionului am stat tot timpul cu ochii pe fereastra!





In Frankfurt am avut o pauza de cateva ore si ne-am gandit (eu si colegul/prietenul meu Bogdan) sa ne plimbam un pic pe strazi sa vedem orasul. Asa ca am luat trenul din aeroport pana in gara principala (liniile 8 si 9) si de aici (Hauptbahnhof) am luat-o cumva in directia orasului vechi.


Ajungem si la marele simbol euro (de aici se stabilesc cotatiile euro etc) si apoi coboram prin cateva gradini micute pe malul Mainului.



Incepusem sa ne simtit presati de timp si trebuia sa ne intoarcem spre gara si aeroport pentru urmatorul avion. Asa ca mai fac cateva poze la o biserica gotica peste Main si pornim spre orasul vechi cu cele cateva cladiri baroce ramase in picioare peste vremuri. Langa aceste cladiri descoperim niste ruine romane si o alta biserica imensa inchisa pentru public datorita slujbei din interior.




Pe drumul cel mai direct urmam o linie de tramvai care trece pe sub un fel de pod venetian.

Ne retragem spre gara si facem o pauza de 30 de minute pentru o bere Heffe blonda originala si o prajitura. Berea s-a dus pe gat ca unsa spre multumirea noastra. Ne grabim putin si intr-o pauza de 1 minut iau cateva suveniruri pentru acasa. Strada principala ne duce la gara de unde in curand decolam spre Bucuresti. Placerea cea mai mare e data de o bucatica de curcubeu ce straluceste printre nori.



Inainte de aterizare avem ceva emotii fiindca trebuie sa trecem printr-o furtuna deasupra capitalei noastre si maiestria pilotilor lasa doar cateva zgaltaituri sa ne deranjeze. La miezul noptii trecem de granita romana (in aeroport) si ne simtit ca acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu